Care sunt marii lideri occidentali care au luat măsuri pentru a evita un posibil accident nuclear la Zaporojie

În prezent, milioane de oameni se tem că s-ar putea repeta dezastrul nuclear de la Cernobîl, în acest sens, marii lideri occidentali au luat unele măsuri pentru a evita un posibil accident nuclear la Zaporojie. Astfel, Joe Biden, Boris Johnson, Emmanuel Macron și Olaf Scholz, sunt cei care se implică pentru acest obiectiv.

Biden, Johnson, Macron și Scholz iau măsuri pentru a evita un accident nuclear la Zaporojie

În conextul nuclear, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, prim-ministrul Marii Britanie, Boris Johnson, președintele Franței, Emmanuel Macron și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz îndeamnă la „reţinere” în problema centralei nucleare de la Zaporojie, cea mai mare din Europa.

Concret, Joe Biden, Boris Johnson, Emmanuel Macron și Olaf Scholz au purtat duminică o discuție telefonică despre situația actuală de la centrala nucleară din sud-estul Ucrainei. Aceștia au decis să trimită acolo o misiune de inspectori din partea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

De altfel, în ziua de vineri după-amiază, președintele Franței a anunțat că Vladimir Putin a acceptat ca AIEA să inspecteze centrala…

Citeste continuarea Aici

You might also like