Care sunt riscurile autodiagnosticării și automedicației?

Într-o lume modernă, cucerită de Internet, românii folosesc informațiile medicale disponibile online, pentru a se diagnostica și trata, deși scopul acestora este să îi ajute pe oameni să înțeleagă cu ce boli se pot confrunta și să încurajeze prevenția.

Cu toate acestea, autodiagnosticara și automedicația, în special cu antibiotice, sunt fenomene frecvent întâlnite în țările Uniunii Europene, inclusiv România, care se traduc, de cele mai multe ori, prin boli identificate și tratate greșit.

Astfel, “Sunt foarte puțini oamenii care se autodiagnostichează corect. Poți să ai un simptom care să apară în cinci boli diferite, cu tratamente complet diferite. Când ai un diagnostic pus de medic, tratamentul va fi corect și rezolvarea va fi rapidă. Altfel, evoluția bolii va fi mult mai lungă și vor apărea complicații”, spune medicul clinician Ana Maria Apostol, medic primar ORL.

Fenomenul autodiagnosticării și riscurile asociate

Din punct de vedere medical, contrar aparențelor, autodiagnosticarea și automedicația sunt fenomene frecvent întâlnite și în rândul claselor sociale de mijloc și chiar înalte. Procentul de 85% din…

Citeste continuarea Aici

You might also like