Cât costă Fortune Pink, cel mai mare diamant roz în formă de pară?

Un diamant roz uriaş, o piatră foarte rară, va fi scos la licitaţie în noiembrie la Geneva, unde ar putea fi vândut cu până la 35 de milioane de dolari, a anunţat luni Christie”s, informează France Presse, citată de Agerpres.

Astfel, bijuteria de peste 18 carate este cel mai mare diamant roz în formă de pară de această calitate scos vreodată la licitaţie, a adăugat Christie’s, proprietatea Artémis, holding al familiei franceze Pinault.

În contextul financiar, valoarea diamantului, care va fi scos la licitaţie în premieră la 8 noiembrie, a fost estimată la 25-35 de milioane de dolari.

El a fost montat pe un inel şi este flancat pe ambele laturi de un mare diamant alb. Diamantul are 18,18 carate, această cifră fiind considerată aducătoare de noroc în Asia, conform Christie’s.

În opinia sa, ”Greutatea sa propice de 18,18 carate (…) aduce de fapt noroc noului proprietar”, a declarat pentru AFP Angela Berden, expertă în cadrul Christie’s.

”Este o piatră frumoasă; se întâmplă extrem de rar să găseşti un diamant roz, un diamant roz aprins, de această mărime”, a spus ea adăugând că ”nu aş şti unde să găsesc altul”.

Ce…

Citeste continuarea Aici

You might also like