Cât de des trebuie să uzi florile de apartament iarna?

În perioada rece, iubitorii de flori se bucură de acestea și în apartament, în lipsa unei grădini, iar plantele pot să supraviețuiască cu brio în aceste condiții dacă sunt îngrijite corespunzător. Situația se schimbă puțin în această perioadă, când cel mai important este să fie udate corect astfel încât să înflorească din nou primăvara.

Majoritatea plantelor intră în repaus vegetativ iarna. Concret, ele se refac după sezonul cald, în care au consumat resurse pentru a înflori. Astfel, își conservă energia pentru a produce muguri noi primăvara.

Nu au nevoie de multă apă, pot fi udate o dată la o săptămână sau două, poate chiar mai puțin, în funcție de plantă. Cea mai mare greșeală este să fie udate prea des. În acest caz le vor putrezi rădăcinile sau va apărea mucegaiul.

Astfel, Cactușii se udă o dată la trei săptămâni, iar apa trebuie să fie neapărat la temperatura camerei și în cantități foarte mici.

Ficusul, dracena sau alte plante tropicale au nevoie de apă la temperatura camerei o dată la două săptămâni și trebuie să fie puse într-un loc luminos.

Orhideele se udă tot o dată la două săptămâni…

Citeste continuarea Aici

You might also like