Cât de importante sunt analizele periodice în sarcină?

Sarcina este perioada cea mai frumoasă din viața unei femei, care este dominată de o multitudine de stări și sentimente, de la bucurie, la nerăbdare și până la frica de necunoscut. Sentimentul de nesiguranță ce apare în timpul unei sarcini poate fi controlat cu ajutorul sfaturilor unor medici cu experiență în domeniu și, bineînțeles, printr-o supraveghere medicală atentă pe durata celor 9 luni prenatale.

Astfel, îngrijirea și urmărirea medicală din perioada prenatală, de dinainte de naștere, cuprinde o serie de consultații ginecologice, analize de laborator și investigații de specialitate periodice, ce trebuie efectuate la momentul potrivit pentru a supraveghea evoluția normală a sarcinii și a fătului. Chiar din primele săptămâni de sarcină medicul ginecolog va calcula cu aproximație momentul nașterii, va recomanda și va stabili cu exactitate momentele optime pentru a evalua periodic evoluția sarcinii și starea de sănătate a mamei.

Iar principalul scopul al îngrijirilor și urmăririi periodice prenatale este de a asigura nașterea unui bebeluș sănătos, cu riscuri minime pentru mamă.

Concret, la fiecare vizită prenatală…

Citeste continuarea Aici

You might also like