Câte tipuri de prize exista și la ce se folosește fiecare

Prizele reprezintă terminalele electrice care asigură alimentarea cu energie a diferite aparate, prin introducerea unui ștecher în acestea. Prin intermediul lor și al firelor, curentul electric trece prin rețea spre aparatele care necesită alimentare, însă nimic din acest proces nu ar putea fi realizat fără prize. Iată care sunt tipurile de prize și care este scopul fiecăreia în parte. 

Prize în funcție de numărul de consumatori

Prizele clasice sunt terminalele cunoscute de către oricine, folosite în mod uzual atât în segmentul clasic, cât și în cel industrial. Astfel, fie că ai nevoie de prize simple sau duble, vei observa că acestea sunt cele mai cunoscute și utilizate, deoarece pot fi folosite pentru alimentarea majorității aparatelor. Pentru aceste tipuri de prize este obligatoriu un ștecher, pentru că altfel nu poate fi realizat contactul electric.

De menționat este și faptul că prizele se pot distinge ca fiind monofazate și trifazate, fiecare putând fi destinată unui anumit tip de consumatori. Prizele monofazate sunt cele folosite pentru clădiri de locuit, birouri sau spații comerciale, în vreme ce prizele trifazate necesită…

Citeste continuarea Aici

You might also like