Ce alimente consumă românii cel mai mult?
Institutul Național de Statistică (INS) a publicat miercuri, 29 iunie, noi date cu privire la produsele alimentare care au fost consumate cel mai mult în cursul anului trecut, în ţara noastră. Pâinea și produsele de franzelărie au fost pe primul loc în alegerile românilor.
Consumul de pâine a fost de 88,57kg/persoană în 2021, în scădere față de anul 2020
În România, consumul mediu lunar de pâine și franzelărie a fost de 7,38 kg/persoană, într-o scădere ușoară față de 7,60 kg/persoană cât a fost înregistrat în 2020. Așadar, datele centralizate de INS arată că anul trecut, românii au consumat 88,57 kg/persoană, în scădere față de 91,19 kg/persoană în 2020.
Însă, în ceea ce privește consumul de carne și preparate din carne, consumul a fost unul relativ scăzut față de standardele din țările dezvoltate, arată INS, care precizează că, în 2021, a fost înregistrat un consum mediu lunar/persoană de 3,88 kg, în creștere față de anul 2020. Consumul de carne și preparate din carne a fost de 5,37 kg/persoană lunar, în creştere faţă de anul anterior cu 0,31 kg/persoană lunar. Concret, consumul mediu anual a fost de…
Citeste continuarea Aici