Ce au descoperit oamenii de știință într-un asteroid

După ce au analizat probele de praf pe care le-au adunat cu ajutorul unei sonde spațiale japoneze, cercetătorii au făcut o descoperire uluitoare.

Astfel, descoperirea existența apei și în altă parte decât pe Terra devine o certitudine. Ei au descoperit prețiosul element pe un asteroid aflat la 300 de milioane de kilometri de planeta noastră.

Descoperirea este foarte importantă pentru omenire

Chiar dacă cantitatea de apă nu este una mare, este vorba despre o singură picătură, în altă formă de agregare, însă descoperirea deschide noi uși în cercetare, însă și în ceea ce privește teoriile curente cu privire la subiect.

În opinia sa, „Această picătură de apă are o foarte importantă semnificație. Mulți oameni de știință cred că apa a fost adusă (din spațiu), dar noi chiar am descoperit apă pe Ryugu, un asteroid de lângă Pământ, pentru prima oară˝, a declarat Tomoki Nakamura de la Universitatea Tohoku, citat de Digi24.

Sonda spațială Hayabusa-2 a fost lansată de oamenii de știință japonezi în anul 2014 și, de atunci, colectează probe care i-ar putea ajuta pe aceștia să deslușească mistere vechi de zeci de ani.

În…

Citeste continuarea Aici

You might also like