Ce categorie de mame beneficiază de cei 2.000 de lei?

Autoritățile  din România au dat un OUG care precizează că mai mulți români vor beneficia de un nou ajutor din partea statului. Totuși, trebuie îndeplinite mai multe condiții pentru a intra în posesia acestei sume.

Astfel, autoritățile au decis ca mamele cu venituri reduse, cele fără venituri, cele aflate în situații de risc, cele care sunt victime ale violenței domestice sau cele minore să beneficieze de un sprijin material în valoare de 2.000 de lei.

Acest ajutor este stipulat într-o Ordonanță de luni, 18 iulie, însă măsura nu se aplică imediat deoarece autoritățile trebuie să vină cu procedura de distribuie a acestor bani.

În contextul OUG, apărut deja în Monitorul Oficial şi arată care sunt persoanele care vor beneficia de acest ajutor din partea statului. Potrivit OUG 113/2022, suma de 2.000 de lei va fi acordată mamelor care au dreptul al un venit minim garantat printr-o dispoziție scrisă a primarului, mamele care provin din familii care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, mamele cu dizabilități, mamele care se află, în prezent, în situații critice precum violența domestică, mamele care sunt extrem de…

Citeste continuarea Aici

You might also like