Ce despăgubiri spun asigurătorii că au plătit, în ultimii 3 ani, din cauza vremii

​Furtunile puternice, care produc pagube importante, au devenit un fenomen din ce în ce mai des întâlnit în România, iar asigurătorii susțin că în ultimii 3 ani au achitat peste 34 milioane de lei ca urmare a producerii acestui risc – în baza asigurărilor facultative pentru locuințe.

Concret, cifrele sunt aferente asigurătorilor membri ai Uniunii Nationale a Asigurătorilor și Reasigurătorilor din România (UNSAR), care reprezintă 20 de companii ce dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări.

În contextul asigurătorilor,  aceştia au afirmat că datele arată o amplificare a acestui fenomen, atât din punct de vedere al valorilor despăgubite, cât și al numărului de daune avizate asigurătorilor, cu precădere în perioada verii. Astfel, despăgubirile achitate doar în acești ultimi 3 ani pentru riscul de furtună reprezintă mai mult de jumătate (52%) din totalul despăgubirilor efectuate în întreaga perioadă 2014-2021 ca urmare a producerii acestui fenomen.”, spun reprezentanții UNSAR.

În opinia sa, ”Furtunile au devenit o realitate tot mai prezentă în viața noastră, fiind amplificate de schimbările climatice,…

Citeste continuarea Aici

You might also like