Ce este „languishing” și cum a devenit starea omenirii în anul II al pandemiei?

Urmările presiunii, în al doilea an al pandemiei de coronavirus şi termenul de„ languishing” are toate șansele să descrie starea emoțională a omenirii în 2021, așa cum l-a numit renumitul psiholog Adam Grant, într-un articol publicat în 2021 în The New York Times. Psihologul a explicat că „lâncezirea” asta « simte ca și cum îți încurci zilele, ca și cum ai privi viața ta printr-un geam aburit și ai vedea-o în ceață».

În explicaţiile sale,”Îți lipsește simțul scopului în viață, iar bucuria și alte plăceri simple și-au pierdut sensul pe care l-au avut cândva? Nu poți spune că ești deprimat sau epuizat, dar îți lipsește motivația de a acționa și singurul lucru pe care îl poți spune este că ești într-o stare de blocaj. Întrebările despre aceste sentimente și le-au pus oamenii în 2021, iar psihologii care analizează sănătatea mintală le-au găsit și o denumire. Ei au folosit conceptul de „languishing”.

În al doilea an al pandemiei de coronavirus, termenul de„ languishing” are toate șansele să descrie starea emoțională a omenirii în 2021, așa cum l-a numit renumitul psiholog Adam Grant, într-un articol…

Citeste continuarea Aici

You might also like