Ce obligații au administratorii de drumuri și ce se întâmplă dacă nu le îndeplinesc?

În România, o nouă lege spune că administratorii de drumuri au la dispoziție un an de zile pentru a realiza iluminarea trecerilor de pietoni de pe drumurile publice nesemaforizate.

Astfel, marți, 4 octombrie 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial textul Legii 278/2022. Potrivit acestuia, toate trecerile de pietoni nesemaforizate, dar semnalizate, trebuie iluminate corespunzător. Această sarcină va reveni administratorului de drumuri.

În noul alineat din art. 72  se spune că „Administratorul drumului are obligația să asigure iluminarea corespunzătoare a trecerilor nesemaforizate marcate și semnalizate corespunzător, cu sisteme inteligente de iluminat tip led cu lumină asimetrică pentru crearea unui contrast puternic între trecerea de pietoni și suprafața carosabilului, de pe sectoarele de drumuri internaționale «E», drumuri naționale și drumuri de interes județean situate în intravilanul localităților.”

Astfel, Textul de lege prevede și că neîndeplinirea obligației de a asigura iluminarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni va fi considerată contravenție și va fi, așadar, pedepsită ca atare prin amendă prevăzută în…

Citeste continuarea Aici

You might also like