Ce schimbare majoră se va face la bancomate?

În România, din data de 24 august 2022 se va produce o schimbare majoră la bancomate. În contextul unei Hotărâri de Guvern care va intra în vigoare din această dată, bancomatele, casele de schimb valutar şi operatorii de plăţi vor trebui să afişeze comisioanele percepute pentru conversia în și din euro.

Mai exact, hotărârea prevede că, comisioanele aferente schimbului valutar leu-euro și euro-leu trebuie să fie prezentate clienților, în mod clar și accesibil, chiar înainte de inițierea plății de către bănci, casele de schimb valutar sau operatorii de plăți care permit plăți din lei în euro și invers.

Prin această prevedere, se are în vedere punerea în aplicare a schimbărilor aduse, la nivel european, plăţilor transfrontaliere din Uniunea Europeană, prin Regulamentul nr. 1.230/2021. Actul normativ introduce obligaţia ca informaţiile legate de comisioanele percepute de bănci, entităţi de plată sau operatori de plată care oferă schimburi valutare din lei în euro și invers, atât la un bancomat (ATM), cât şi la un punct de vânzare, să fie furnizate clientului înainte de iniţierea plăţii.

Transparenţa comisioanelor şi…

Citeste continuarea Aici

You might also like