Ce se întâmplă când articulațiile te dor, cu toate că ești o persoană tânără și nici nu plouă afară?

Durerile articulațiilor sunt puse adesea pe seama înaintării în vârstă sau sunt asociate cu vremea urâtă de afară însă, sunt situaţii când articulațiile te dor cu toate că ești o persoană tânără și nici nu plouă afară.

Ce este poliatrita reumatoidă?

Poate fii vorba de „Poliatrita reumatoidă care este o boală autoimună, cronică, ce afectează în special articulațiile mâinilor și picioarelor. Apare cel mai frecvent la femei (aproximativ 75% dintre cazuri) și este diagnosticată cel mai adesea între 30 și 50 de ani, chiar dacă poate să apară la orice altă vârstă.

În plus, alături de spondilita anchilozantă, poliatrita reumatoidă este o boală autoimună din familia bolilor reumatismale care apare la persoane tinere. Mai mult, bolile autoimune reumatismale reprezintă a doua cauză de handicap la persoane tinere, după traumatismele rezultate din accidente”, a explicat prof. dr. Simona Rednic, medic primar Reumatologie și Medicină Internă, șefa Secției de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și președintele Societății Române de Reumatologie, în cadrul unui eveniment organizat de…

Citeste continuarea Aici

You might also like