Ce sunt uraganele, cum se formează şi de ce ar trebui să ne temem de ele?

În ultima perioadă, planeta noastră este în plină schimbare din toate perspectivele dar mai ales din perspectiă climatică, iar modificări substanțiale de această natură sunt deja observabile în toate colțurile lumii.

Tocmai din acest motiv, e bine să înțelegem cum funcționează  aceste fenomene meteo, pentru a cunoaște consecințele apariției lor și pentru a conștientiza importanța protejării mediului înconjurător.

În opinia specialiştilor, „Această vară ne-a demonstrat, poate mai mult decât a făcut-o oricare alt anotimp vreodată, faptul că nu e de glumă cu natura, că trebuie să-i acordăm mai multă atenție și să o protejăm, fiindcă reacțiile sale pot fi devastatoare”.

În contextul Comisiei Europene, se pune că Europa se confruntă cu cea mai agresivă secetă din ultimii 500 de ani. Raportul Observatorului European al Secetei (EDO) – organism supravegheat de Comisia Europeană- ce a fost întocmit în luna august, spunea că 47% din Europa se află sub avertizare, cu un deficit clar de umiditate a solului, iar 17% în stare de alertă, în care vegetația este afectată.

Astfel, „Seceta severă care afectează multe regiuni…

Citeste continuarea Aici

You might also like