Ce trebuie să alunge bărbații din viața lor, pentru a nu avea boli de inimă și accidente vasculare cerebrale

Un grup de oameni de știință de la Facultatea de Medicină a Universității din Boston, Statele Unite, condus de către Lewina Lee, a efectuat un studiu la 1.561 de bărbați, în privința riscurilor pentru bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și diabet.

În cadrul analizei, s- a demonstrat că persoanele de vârstă medie care au avut anxietate și care își fac foarte multe griji în viața de zi cu zi, dezvoltă mai mulți factori de risc pentru aceste afecțiuni.

Studiul, publicat luni, 24 ianuarie 2022, în revista Asociației americane a inimii, a  anunţat că a descoperit că bărbații care s-au simțit anxioși sau copleșiți au căpătat factori de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială și colesterolul mărit, într-un ritm mai rapid decât colegii lor mai puțin îngrijorați, potrivit Heart.

Comparativ, cei mai îngrijorați din grupul studiat au avut o șansă cu 10-13% mai mare de a acumula în cele din urmă, șase sau mai mulți factori de risc, agravând riscurile pentru boile de inimă și accident vascular cerebral asociate cu îmbătrânirea normală.

În opinia sa, ”A avea șase sau mai mulți…

Citeste continuarea Aici

You might also like