Cel mai mare risc, în cazul coronavirus, este apropierea de o persoană infectată

Informația momentului la nivel mondial, este aceia că cea mai bună veste despre pandemia de coronavirus vine la mai bine de doi ani de la debutul acesteia, se pare că noul coronavirus și-a pierdut semnificativ din capacitatea de a infecta în aer, spun cercetătorii.

Astfel, primele simulări privind modul în care virusul supraviețuiește în aer arată optimist, coronavirusul  își pierde 90% din capacitatea de a infecta în cinci minute, în aer.

Gradul de siguranţă creşte imediat dacă ne îndepărtăm de o persoană infectată

Din aceste constatări, se subliniază în continuare importanța distanțării fizice, dar și a purtării măştii de protecţie. În contextul autorului studiului, acesta spune că oamenii s-au concentrat asupra lucrurilor greșite, în loc să realizeze că cel mai mare risc este apropierea de o persoană infectată.

Astfel, „Oamenii s-au concentrat asupra spaţiilor slab ventilate şi s-au gândit la transmiterea pe calea aerului pe o distanţă de câţiva metri sau în întreaga încăpere. Nu spun că acest lucru nu se întâmplă, dar cred că, totuşi, cel mai mare risc de expunere este atunci când eşti aproape de cineva”,…

Citeste continuarea Aici

You might also like