Combinația toxică de criză climatică, conflictr şi război, Covid a pus deja unele dintre cele mai sărace țări sub o presiune enormă

În cadrul unui raport al Organizației Națiunilor Unite se analizează numărul celor care sunt afectați de foamete sau subnutriție cronică care crescut foarte mult, în mare parte datorită schimbărilor climatice, conflictelor și pandemia de coronavirus. În plus, războiul din Ucraina va agrava și mai mult situația în viitorul apropiat.

Lumea se confruntă cu o criză a foamei fără precedent. O combinație toxică de criză climatică, conflicte și Covid a pus deja unele dintre cele mai sărace țări sub o presiune enormă, dar invazia Rusiei în Ucraina a făcut ca prețurile la cereale și combustibil să crească vertiginos.

„Am crezut că nu se poate mai rău de atât”, a declarat în iunie David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM). „Dar acest război a fost devastator”, a punctat el, potrivit The Guardian.

La nivel mondial, potrivit ultimului raport al ONU prezentat la New York, numărul persoanelor care suferă de foamete, sau subnutriție cronică, a crescut la 828 de milioane anul trecut, o creștere de aproximativ 150 de milioane de la izbucnirea pandemiei. Există un „pericol real”, a avertizat Beasley miercuri,…

Citeste continuarea Aici

You might also like