Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte va demara oficial procedurile de faliment

În România, Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, companie cu o capitalizare de 255 milioane lei, va demara oficial procedurile de faliment, ca urmare a unei hotărâri judecătorești din 4 octombrie.

Astfel, COS Târgovişte, companie administrată de lichidatorul judiciar Maestro SPRL, filiala Bucureşti, va demara oficial procedurile de faliment. Următorul termen pentru continuarea procedurii este pe 19 octombrie, conform unui raport BVB.

Anul trecut, în vară, tribunalul Dâmboviţa a respins planul de reorganizare propus de societatea creditoare Alphard Financial. Mai apoi, creditoarea Distribuţie Energie Electrică România SA a renunţat la judecata cererii de deschidere a procedurii falimentului asupra debitoarei COS.

În contextul bursier, anul trecut, acţiunile COS au revenit la tranzacţionare la BVB după o pauză de peste şapte ani, în condiţiile deschiderii procedurii generale de insolvenţă din februarie 2013.

Ulterior, grupul italian Beltrame a primit undă verde de la Consiliul Concurenţei pentru preluarea COS Târgovişte pentru suma de 38,3 milioane de euro, datoriile combinatului ajungând la 520 de milioane de lei.

Concret,…

Citeste continuarea Aici

You might also like