Comisia Europeană a propus ca statele membre UE să-și reducă consumul de gaze naturale cu 15% din august până în martie

Săptămâna trecută o propunere de ultim moment din partea Comisiei Europene arată că autorităţile se pregătesc să implementeze o măsură fără precedent care se va aplica de la 1 august 2022.

Astfel, Comisia Europeană a propus ca statele membre UE să-și reducă consumul de gaze naturale cu 15% din august până în martie. Chiar dacă ținta ar fi voluntară, autoritățile europene ar putea să o facă obligatorie, în caz de urgență.

Totuși, planul UE s-a confruntat cu rezistență din partea mai multor țări. În acest context, diplomații au discutat luni, 25 iulie, o propunere revizuită, înainte ca miniștrii de energie să încerce marţi să ajungă la un acord.

În urma discuţiilor, propunerea ar menţine ţinta voluntară, pentru toate ţările de a reduce consumul de gaze, însă va oferi o serie de scutiri de la ţinta obligatorie, conform informațiilor transmise de reuters.com

Astfel, „Toată lumea trebuie să contribuie în măsura în care este posibil”, a declarat un înalt diplomat al UE, punctând că cea mai recentă propunere ar trebui să acopere deficitul unei cereri de gaze de 45 de miliarde de metri cubi, care, potrivit…

Citeste continuarea Aici

You might also like