Corina Rebegea: „România este, desigur, vizată de maşinăria de propagandă şi dezinformare rusă”

În această perioadă, mai multe state din Europa, mai ales după invazia Rusiei în Ucraina, sunt ținta propagandei rusești. În acest sens, Corina Rebegea, expert în guvernanță, a vorbit despre cleptocrație și despre armele Kremlinului.

Astfel, Corina Rebegea este expert în guvernanță în cadrul Institutului Național Democratic în Washington DC, după ce ani la rând a fost directorul programului pentru rezilienţă democratică în spaţiul transatlanic. Totodată, ea a fost printre primii români care a intrat într-un think tank american.

Experta a atras atenția asupra mașinăriaei de propagandă rusă în Europa, mai ales în zona de Est a continentului. România, ca stat membru NATO și UE, nu este o excepție, mai cu seamă că, tehnicile de răspândire a propagandei s-au rafinat, iar Kremlinul a găsit noi mijloace de a-și transmite mesajul veninos. Mai mulți experți au afirmat că laboratoul de la Kremlin de fabricare a informației devine din ce în ce mai periculos.

Vulnerabilitatea Europei

În afirmaţiile sale,„România este, desigur, vizată de maşinăria de propagandă şi dezinformare rusă. Există o mulţime de narative…

Citeste continuarea Aici

You might also like