„Creierul țarului”este omul din spatele lui Vladimir Putin

În Rusia, Aleksandr Dughin, în vârstă de 60 de ani, este un filozof rus cunoscut pentru opiniile sale anti-occidentale, de extremă dreapta și „neo-eurasiatice”. În Statele Unite și în Occident, în general, a fost prezentat deseori drept „creierul lui Putin” sau „Rasputinul lui Putin”.

În contextul politico-internaţional, în Italia, de exemplu, unde este cunoscut ca ideologul țarului – Dughin a fost elogiat mult de Gianluca Savoini, prietenul lui Matteo Salvini, care l-a invitat să participe la evenimente publice din Italia, prezentându-i-l liderului Ligii Nordului.

Aşadar, Aleksandr Gelevič Dughin s-a născut la Moscova pe 7 ianuarie 1962 într-o familie ortodoxă fidelă idealului sovietic şi devotată comunismului. Mama era medic, tatăl, unul dintre ofițerii celui mai secret serviciu din lume: KGB.

În centrul gândirii sale, se află lupta împotriva liberalismului care este Eurasia. Dughin este considerat a fi promotorul ideologiei ultranaționaliste „eurasiatice” – etichetată drept „fascism rus” – care inspiră politica externă „imperialistă” a lui Vladimir Putin și, prin urmare, și invadarea Ucrainei. Din cauza…

Citeste continuarea Aici

You might also like