Creşte numărul de controlori în mijloacele de transport STB din București și Ilfov

Numărul persoanelor care își plătesc călătoriile cu mijloacele de transport STB din București și Ilfov a scăzut constant în ultimii doi ani.

Doar 10 % dintre călătorii care folosesc transportul în comun de suprafaţă din Bucureşti şi Ilfov îşi plătesc biletul, anunţă TPBI- Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov.

În această situaţie, începând de la 1 septembrie, sunt anunțate controale sporite și cu poliție în mijloacele de transport STB.

Concret, din datele oficiale reiese că doar 210 500 de călători au bilete valabile în fiecare zi la o estimare de aprox. 2,1 milioane de călători/zi.

„Foarte mulți petenți reclamă faptul că în rândul călătorilor există persoane care nu dețin titlu de călătorie, dar, printr-un comportament agresiv față de echipele de control, nu sunt sancționați. Pentru a evita potențialele conflicte, TPBI a obținut sprijinul autorităților locale, care vor asigura prezența unor reprezentanți ai poliției în cadrul echipelor de control”, se arată în comunicatul TPBI.

În prezent, pentru călătoriile cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul pe…

Citeste continuarea Aici

You might also like