Criza energetică actuală este mult mai nocivă pentru economie decât pandemia, este opinia lui Cosmin Marinescu

Consilierul prezidențial pe probleme economice și sociale Cosmin Marinescu, a afirmat că criza energetică actuală este mult mai nocivă pentru economie decât pandemia.

Într-o analiză pe blogul său, el subliniază că la nivel european, modul de rezolvare a crizei prețurilor la energie va prefigura și viitorul economic al Uniunii.

În viziunea sa, „Este de salutat recenta decizie a Comisiei Europene de adoptare a Actului delegat privind includerea energiei nucleare şi a gazelor naturale în taxonomia europeană. Această decizie este și rezultatul demersurilor pe care România le-a întreprins, consecvent, la nivelul Consiliului European. Astfel se deschid oportunități esențiale pentru următorii ani, care pot asigura consolidarea securității energetice a Uniunii, prin exploatarea înțeleaptă și echilibrată a surselor comunitare de energie.

Este un moment deosebit de important, am putea spune chiar decisiv, pentru implementarea cu celeritate a proiectelor strategice ale României, atât in domeniul gazelor naturale din offshore, cât și în domeniul energiei nucleare”, a spus Cosmin Marinescu.

În plus,  „creșterea fără precedent a prețurilor energiei…

Citeste continuarea Aici

You might also like