Cum pandemia de Covid ne-a făcut mai frugali

Deși economiile lumii încep să se stabilizeze, există încă mulți consumatori care se luptă să-și recapete securitatea financiară. Vechea înțelegere este că fiecare familie ar fi trebuit să economisească bani pentru cel puțin 6 luni dacă veniturile lor scad. Cu toate acestea, ceea ce am văzut când pandemia și restricțiile au devenit un fapt a fost că aceste înțelegeri ale economiilor au fost de mult uitate.

Mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă și veniturile, iar singurul lucru pe care se puteau baza erau împrumuturile fără contract de muncă. Afacerile mici s-au închis, banii au scăzut și oamenii din mai multe industrii au rămas fără salarii de luni de zile. Care sunt lecțiile pe care le putem învăța și cum ne-a amintit pandemia de Covid că trebuie să avem bani deoparte?

Vestea bună este că pandemia a slăbit și multe guverne au ridicat restricțiile și interdicțiile. În practică, aproape toată Europa, inclusiv România, micile afaceri funcționează deja și economia revine la normal.

Dacă ai fost unul dintre norocoșii care nu au suferit perturbări serioase în viață din cauza pandemiei, acum poate fi o idee…

Citeste continuarea Aici

You might also like