Cum să cultivați roșii în ghivece – chiar și fără grădină

Un mare beneficiu pentru cultivarea tomatelor în ghivece este portabilitatea. Puteți muta recipientele pentru a profită de cele mai bune condiții de creștere. Ghivecele sunt deosebit de utile dacă nu aveți spațiu în grădină sau nu aveți o bucată de pământ. Astfel că ghivecele pot fi amplasate pe un balcon, veranda, terasă, alee sau punte. Vă puteți bucura de roșii de casă chiar dacă nu aveți loc pentru o grădina tradițională.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a asigura succesul este să folosiți un recipient suficient de mare – cu cât mai mare, cu atât mai bine. Pentru o plantă, aveți nevoie de un recipient care are cel puțin 30 cm pătrați, dar 60 cm pătrați sunt mai adecvați. Există  ghivece ce au dimensiunea perfectă pentru o plantă. Umpleți ghiveciul cu pământ de ghiveci de înaltă calitate și asigurați-vă că recipientul are un drenaj bun.

Unii cultivatori de tomate sugerează să se planteze ierburi sau alte plante în același recipient. Începătorii ar trebui să se abțină de la adăugarea de plante suplimentare în recipient, chiar dacă aveți un recipient masiv. Nu doriți ca alte…

Citeste continuarea Aici

You might also like