Cum să gătești pastele ca un profesionist

Simplu și rapid de făcut, pastele sunt printre cele mai populare și esențiale produse de bază din cămara ta. Urmează câteva principii de baza și acești șase pași și, în curând, vei ști cum să gătești paste că un profesionist.

Acest ghid îți va arăta elementele de bază pentru a află cele mai bune combinații de paste și sos. Încearcă spaghete cu busuioc și roșii, pappardelle robuste cu ragù bogat sau tuburi mici de macaroane cu sos de brânză delicios. Deocamdată, totuși, începem cu ceva simplu. Iată câteva „reguli” de baza de urmat:

Întotdeauna sărează apa pentru paste! Va afecta gustul pastelor și al sosului cu care le servești, așa că nu rata niciodată acest pas.

Evită risipa de alimente și măsoară-ți porțiile. 75 g de paste uscate de persoană sunt potrivite. Dacă găteștipentru 4 persoane, vei avea nevoie de 300 g de paste.

Alege o oală mai mare pentru paste, pentru a se fierbe mai bine. Acoperă tigaia cu un capac pentru a aduce apa la fierbere mai repede, apoi scoate capacul odată ce apa fierbe sau redu puțin temperatura pentru a nu da peste.

Adaugă pastele în apă…

Citeste continuarea Aici

You might also like