Cum scapi de frică de dentist

Mersul la dentist nu este o activitate pe care să o catalogăm printre cele mai plăcute și mai distractive. Deși medicină dentară a evoluat semnificativ în ultimii ani, iar durerea procedurilor este practic inexistentă, vizitele dentare au rămas un proces inconfortabil de care mulți oameni se feresc și îl amână până în ultima clipă.

 

Frică de dentist sau dentofobia nu este ceva de care să îți fie rușine și este adesea rezultatul unei traume în urmă unei proceduri dentare sau pur și simplu frică de necunoscut, atunci când nu am fost învățați din copilărie cu consultațiile dentare. Pentru unii pacienți, această fobie are legătură și cu faptul că nu dețîn controlul asupra activității care se desfășoară, ceea ce le creează stări de anxietate și de panică.

 

 

Ce este și cum se manifestă dentofobia?

 

În termeni simpli, dentofobia este teamă mai pronunțată de a merge la dentist. Deși majoritatea pacienților pot să se simtă ușor nelinișțiți înaintea vizitelor la dentist, persoanele care suferă de dentofobie simt o frică mai puternică înainte de fiecare vizită. În momentul în care apar carii sau alte afecțiuni…

Citeste continuarea Aici

You might also like