Cumpărarea unei locuințe în rate: 5 greșeli frecvente

Achiziția unei case este o decizie importantă și merită toată atenția. Uneori persoana în cauză este prea entuziasmată de noua decizie și face greșeli. Pentru a le evita, vom vorbi în continuare despre 5 greșeli frecvente în achiziția unei case în rate. 

1.      Cumperi fără să încerci să negociezi

Atunci când vine vorba de achiziționarea unei locuințe, negocierea este elementul esențial, deoarece nu se recomandă cumpărarea unui imobil la prețul listat. După ce dezvoltatorul îți va pune la dispoziție toate informațiile, atunci vei putea trece la stadiul de negociere. Vei avea nevoie de informații precum: actele locuinței, dotările apartamentului sau aspecte ce țin de soliditatea construcției ori de racordarea la utilități.

De regulă, negocierea poate depinde și de modul în care faci plata sau de amplasarea imobilului, dar cu toate acestea poți negocia 10-15% din prețul pe care îl deține locuința. De asemenea, din punct de vedere contractual, va trebui să verifici existența unor termene concrete de finalizare a locuinței. În cazul în care nu găsești aceste termene, ci doar ceva estimativ, cere-i dezvoltatorului mai multe…

Citeste continuarea Aici

You might also like