Curățarea patului și a pernelor – sfaturi utile

Un dormitor dezordonat poate să contribuie la stresul de zi cu zi, la anxietatea și poate chiar interfera cu calitatea somnului. Pe de altă parte, un mediu de dormit curat și organizat, te poate ajuta să te relaxezi mai ușor atunci când te bagi în așternuturi noaptea. În doar câțiva pași simpli, dormitorul tău se poate transforma într-un mediu mai primitor, unde să te simți mai calm și să te trezești odihnit și pregătit de ziua care urmează.

Este important în special sa punem accent pe curățenia patului, de la saltea la pernă și la pilotă, pentru a îndepărta alergenii, cum ar fi acarienii sau bacteriile. Acarienii se dezvoltă în special pe perne, deoarece le place mediul umed. In acelasi timp, un mediu mai puțin curat este propice și pentru dezvoltarea unor bacterii cauzatoare de astm sau a unor spori fungici.

 

Așternuturile

Deși nu există o regulă strictă, se recomandă ca așternuturile sa fie spălate o dată pe săptămână, în apă caldă (cel putin 60 grade Celsius), pentru a te asigura ca sporii fungici și acarienii sunt indepartati în totalitate. În cazul în care se folosește apa mai rece pentru prezervarea culorilor, se…

Citeste continuarea Aici

You might also like