Dacă Putin este „eliminat”, Rusia va fi măcinată de lupte interne, care vor determina Occidentul să regrete amar epoca Putin

Înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin riscă să repete greșelile făcute în alte țări autocratice, inclusiv în Irak, și ar putea aduce și mai multă instabilitate Rusiei.

Un comentariu publicat de Timothy Wong în South China Morning Post explică de ce încercarea de a scăpa de Putin, așa cum sugerează tot mai des unele voci, este o idee proastă.

Politicienii americani sunt renumiți pentru remarcile incendiare pe care le-au făcut după invadarea Ucrainei. Unii politicieni din SUA au evocat teza înlăturării președintelui Vladimir Putin de la putere. Mai mult, senatorul Lindsey Graham din Carolina de Sud a cerut, într-o postare pe Twitter, ca Putin să fie asasinat de cineva apropiat. În opinia lui, singura soluție pentru a pune capăt războiului este aceea de a-l elimina pe liderul de la Kremlin.

În Rusia, Putin este un autocrat care a fost adesea asociat cu crima organizată din ţară. Războaiele pe care le-a purtat în Siria, Georgia și acum Ucraina stârnesc îngrijorări. Cu toate acestea, „să scapi de” Putin nu e deloc o idee bună.

Lecțiile ”Saddam Hussein și Muammar Gaddafi”

Se pare că lumea nu a învățat nimic din…

Citeste continuarea Aici

You might also like