Dan Suciu: Atâta timp cât inflația crește nu putem să nu majorăm dobânzile

Banca Națională a României (BNR) a anunțat că nu poate să nu crească dobânzile, atâta timp cât și inflația este în creștere. Iar purtătorul de cuvânt al BCR, Dan Suciu a mai spus că nu sunt semnale că inflația va trece de 20 de procente în acest an.

În opinia purtătorului de cuvânt al Băncii Naționale a României (BNR), acesta a declarat, în cursul zilei de luni, că instituția nu poate să nu crească dobânzile atâta timp cât crește și inflația.

Astfel, „A crescut (dobânda cheie – n.r.) pentru că a crescut inflaţia mai mult decât ne aşteptam şi am văzut această creştere. Cumva în trimestrul al IV-lea al acestui an ar fi trebuit sau am fi vrut să intrăm pe o uşoară traiectorie descendentă. Nu este încă momentul unei traiectorii descendente, indiferent că este uşoară sau nu. Probabil acest episod se va muta spre anul viitor.

Atâta vreme cât creşte inflaţia din păcate nu putem să nu creştem dobânzile. Sau nu pot să nu crească dobânzile. Ele sunt condiţionate de creşterea inflaţiei şi sunt răspunsul la creşterea inflaţiei. Sigur că e un efort şi ne preocupă această îngrijorare pe care o creează…

Citeste continuarea Aici

You might also like