De ce nu pot fi reciclate toate deşeurile din plastic?

Dacă în privința deșeurilor de sticla și aluminiu nu este nicio problemă, acestea putând fi reciclate la nesfârșit, nu același lucru se poate spune despre cele de plastic. Aici se face și cea mai mare confuzie, pentru că nu toate pot fi reciclate.

În prezent, aproximativ 40% din tot plasticul produs este folosit pentru a crea ambalaje, iar 85% din aceste ambalaje ajung la depozitele pentru deşeuri, susţin reprezentanţii unei firme de salubrizare. Conform sursei citate, aproximativ 400 de milioane de tone de deşeuri din plastic sunt produse anual.

Majoritatea produselor de plastic, fabricate din combustibili fosili

Mai mult decât atât, aproximativ 90% din produsele din plastic de unică folosinţă sunt fabricate din combustibili fosili, conform World Economic Forum, care sunt consideraţi responsabili pentru aproape 80% din emisiile de dioxid de carbon din toată lumea, care contribuie la efectul de seră.

După părerea sa, „Sunt atât de multe la nivel mondial, încât este foarte greu să spui cu exactitate câte ajung la gunoi şi câte sunt reciclate. Cu toate acestea, în privinţa deşeurilor reciclabile sunt realizate anual, în…

Citeste continuarea Aici

You might also like