De la 1 august, românii vor fi nevoiți să scoată cu 20% mai mulți bani din buzunar pentru unele produse

În România, 1 august vine cu noi scumpiri. Românii vor fi nevoiți să scoată și cu 20% mai mulți bani din buzunar pentru aceste produse, odată cu majorarea accizelor.

Astfel, din cauza creșterii accizelor, dar și a celorlalte scumpiri, prețul berii va crește substanțial în România, începând cu 1 august. Estimările arată că o halbă de bere rece ar putea costa și cu 20% mai mult de la această dată. În cazul localurilor cu pretenții, specializate în vânzarea de bere, un pahar poate ajunge și la 40 de lei.

Se anunță majorări și de 20% la bere

Concret, „Preţurile berii artizanale pornesc de la 15-16 lei pe pahar şi pot merge, în funcţie de complexitatea şi nivelul de alcool, până la 30-40 de lei. Am fost şi noi nevoiţi să majorăm preţurile. Undeva la 15%”, precizează unul dintre reprezentanții localului, potrivit Antena 3.

În plus, odată cu majorarea accizelor de la 1 august, se mai anunță o majorare de 5% pentru iubitorii de bere din România.

În opinia sa, „Vedem o creştere de 5% în lei. Nici nu le vom simţi la achiziţie datorită inflaţiei care oricum duce la creşterea preţurilor aproape în fiecare zi la…

Citeste continuarea Aici

You might also like