Detalii interesante despre una dintre cele mai iubite băuturi

Romul este o băutură alcoolică cu gust dulce, cunoscută și apreciată în întreaga lume. Acesta poate fi folosită într-o gamă variată și diversificată de întrebuințări, precum: în rețete de prăjituri, în cocktailuri, precum Mojito, Pina Colada sau Cuba Libre, ca atare.

Romul se produce în grade diferite. Sortimentele mai slabe sunt folosite în cocktailuri, iar variațiunile gold sau dark sunt consumate seci sau cu gheață și în prepararea prăjiturilor.

Rețeta romului

Spre deosebire de alte băuturi spirtoase, romul nu are o rețetă clară de producție. Fiecare zonă de producție are metode tradiționale.

Ingredientul central în obținerea romului este trestia de zahăr. De calitatea ei, tipul de sol și climatul în care crește rezultă savoarea acestei băuturi. Spre exemplu, romul din Caraibe, celebru în toată lumea, este produs cu materie primă care provine din Brazilia.

Procesul de fermentare începe atunci când la melasă se adaugă drojdia și apa. Înainte să fie comercializat, romul este învechit cel puțin un an de zile. De durata acestui proces depinde culoarea băuturii. Romul învechit în butoaie de stejar capătă o culoare…

Citeste continuarea Aici

You might also like