Din cauza încălzirii climatice, plantele înfloresc cu o lună mai repede

 Un studiu din Marea Britanie care cuprinde date despre sute de mii observații din perioada 1753 – 2019, arată că plantele înfloresc cu o lună mai repede din cauza încălzirii climei. Dacă va continua încălzirea în ritmul actual vom ajunge ca primăvara să înceapă în mod regulat în luna februarie, spun realizatorii. Cercetarea se vrea a fi un semnal de alarmă, fiindcă această înflorire timpurie are și consecințe negative.

În contextul studiului, pentru că vremea s-a încălzit mult, primăvara începe în medie mult mai repede, dar și toamna se termină mai târziu și frunzele stau până mai târziu în copaci.

Astfel, schimbările climatice au făcut ca plantele să înflorească în Marea Britanie cu o lună mai repede, arată studiul care a analizat peste 400.000 de observații din perioada 1753 – 2019, de la peste 400 de specii de plante și arbuști. Chiar dacă nu existau măsurători de temperatură, în Marea Britanie se făceau încă din secolul 18 observații extinse despre data înfloririi diverselor plante și ierburi.

Dacă temperaturile globale continuă să crească în ritmul actual, primăvara ar putea începe în februarie în mod…

Citeste continuarea Aici

You might also like