Din februarie, Thailanda renunţă la carantina obligatorie pentru turişti

Thailanda a transmis joi 20 ianuarie că va elimina, începând cu luna februarie carantina obligatorie pentru călătorii veniţi în ţară, asta după ce a reimpus această măsură la sfârşitul lunii decembrie, ca urmare a răspândirii în lume a variantei Omicron a coronavirusului.

Astfel că, turiştii internaţionali pot solicita viză începând cu data de 1 februarie, a precizat purtătorul de cuvânt guvernamental, Taweesin Visanuyothi, într-o nouă tentativă a autorităţilor de a impulsiona sectorul turistic, grav afectat de impactul pandemiei de COVID-19.

De asemenea, eliminarea carantinei a fost extinsă solicitanţilor de viză de toate naţionalităţile, iar turiştii trebuie să facă dovada rezervării la un hotel pentru prima noapte şi să se supună la două teste pentru detectarea COVID-19, unul la intrarea în ţară şi al doilea în a cincea zi a sejurului.

Mai mult decât atât,Thailanda a hotărât în luna noiembrie să redeschidă frontierele, care au fost închise la începutul pandemiei, pentru turiştii vaccinaţi cu schema completă şi a renunţat la obligativitatea respectării unei săptămâni de carantină, transmite Agerpres.

Cu…

Citeste continuarea Aici

You might also like