Eclipsa parțială de Soare va putea fi urmărită și în România

În România, avem vești bune pentru românii care sunt pasionați de astronomie. O eclipsă parţială de Soare va avea loc pe 25 octombrie și va putea fi admirată şi din România. Anunțul a fost făcut de Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Eclipsa din 25 octombrie, un nou spectacol astronomic

În contextul dat, mult așteptatul fenomen astronomic de pe 25 octombrie va debuta la ora 12.26 şi se va termina la ora 14.49, eclipsa urmând să dureze aproximativ 2 ore şi 30 de minute, potrivit reprezentanţilor Observatorului Astronomic.

Concret, chiar dacă aceasta nu va fi o eclipsă totală, acoperirea Soarelui va fi destul de mare, de 38%. Specialiștii recomandă pasionaților care doresc să se bucure de fenomen să nu se uite direct la Soare și să opteze pentru filtre speciale (ochelari de eclipsă, mylar sau cele mai dense filtre pentru aparate de sudură). Orice expunere la Soare ar putea provoca probleme de vedere.

În  luna octombrie ne putem bucura și de ploaia de stele.  Orionidele străbat cerul în perioada 2 octombrie – 7 noiembrie 2022, atunci când Pământul trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei…

Citeste continuarea Aici

You might also like