Edilul Capitalei, Nicușor Dan, este de părere că plafonul prețului suportat de populație ar trebui majorat

Primarul general al Capitalei a anunțat, că va propune Consiliului General al Capitalei să majoreze preţul pe care bucureștenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare trebuie să îl plătească pentru apă caldă și căldură.

În plus,  Nicusor Dan speră ca oamenii să înțeleagă faptul că această majorare este necesară pentru a putea investii în reabilitarea rețelelor.

Acesta a spus că prețul majorat la energie vine și cu o creștere a subvenției din partea Primăriei Capitalei, iar asta înseamnă un efort bugetar foarte mare.

Astfel, ”Avem o situaţie excepţională, care e la nivel european, creşterea preţului la energie, ceea ce înseamnă că subvenţia şi preţul pe care oamenii îl plăteau s-au dublat, practic. Situaţia particulară a Bucureştiului este că avem o primărie generală şi nişte primării de sector şi sarcina subvenţiei pentru căldură care este exclusiv pe umerii Primăriei Generale.

Noi avem un buget de 4 miliarde, din acest buget, tradiţional 1 miliard se duceau pe transportul public, ca subvenţie, 1 miliard către termie, 2 miliarde către celelalte cheltuieli, spitale, străzi, iluminat…

Citeste continuarea Aici

You might also like