Finlanda și-a închis granițele, fapt ce bărbații din Rusia nu au cum să scape de înrolarea în armată

În ultima perioadă, Finlanda se confruntă cu o mare creştere a intrărilor din Rusia, în acest sens, aceasta și-a închis de joi seara de la miezul nopţii (21:0 GMT) graniţele pentru cetăţenii ruşi cu vize de turism europene pentru spaţiul Schengen, a anunţat guvernul.

Principalul motiv este mobilizarea „parţiale” din partea Moscovei pentru războiul din Ucraina, care s-a tradus pritr-un salt al intrărilor în ţara nordică din Rusia, „a avut un impact semnificativ” asupra deciziei, a afirmat ministrul finlandez al afacerilor externe, Pekka Haavisto. Referendumurile „ilegale” de anexare din estul Ucrainei şi sabotarea presupusă a gazoductelor Nord Stream în Marea Baltică „au sporit îngrijorările”, a spus ministrul.

De altfel, ţara nordică se aliniază astfel de facto deciziei luate la începutul lui septembrie de Polonia şi cele trei ţări baltice (Estonia, Letonia, Lituania), celelalte patru ţări ale Uniunii Europene care au frontiere cu Rusia. Măsura era în discuţie în Finlanda chiar înaintea ordinului militar al lui Vladimir Putin, din cauza trecerilor numeroase de turişti ruşi în timpul verii care au stârnit o…

Citeste continuarea Aici

You might also like