Funcționarea în sistem pilot și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronic

În România, executivul a adoptat o Hotărâre care stabilește mai multe reguli în ceea ce privește monitorizarea electronică. Actul normativ prevede regulile pe care persoanele protejate trebuie să le respecte cu începere din 1 octombrie 2022.

În cursul zilei de miercuri, Guvernul a adoptat o Hotărâre referitoare la funcționarea, în sistem pilot și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronic.

Din informaţiile actului normativ, până în anul 2025, vor fi suplimentate 497 de posturi de ofițeri de poliție și 5.637 de posturi de agenți de poliție. Aceste posturi sunt necesare implementării sistemului anterior menționat.

Concret, actul normativ arată că monitorizarea electronică se va aplica mai întâi în sistem pilot, de la 1 octombrie 2022 până pe 31 decembrie 2025, atunci când se va emite un ordin de protecție național sau european, dacă România este stat emitent.

Monitorizarea electronică se aplică în mai multe etape

Autoritățile arată că monitorizarea electronică în sistem pilot se va aplica în trei etape, acestea având loc în ani diferiți. Așadar, avem:

prima etapă – în perioada 2022 – 2023 –…

Citeste continuarea Aici

You might also like