Guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei, Kyrylo Shevchenko, şi-a prezentat scrisoarea de demisie preşedintelui

Ucraina are parte de și mai multe vești proaste, într-un moment în care se luptă să contracareze invazia rusească şi să stabilizeze o economie devastată de război. Guvernatorul Băncii Naționale a Ucrainei (NBU) tocmai și-a prezentat demisia.

În Ucraina, guvernatorul Băncii Naţionale, Kyrylo Shevchenko, şi-a prezentat scrisoarea de demisie preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta susține decizia a fost luată din cauza unor probleme de sănătate pe care nu le mai poate ignora, potrivit unei declaraţii publicate marţi pe site-ul NBU.

Totuși, demisia lui Shevchenko este condiţionată de aprobarea Parlamentului de la Kiev. După ce Legislativul o va accepta, viceguvernatorul NBU, Kateryna Rozhkova, va prelua atribuţiile guvernatorului, a precizat biroul de presă al băncii centrale a Ucrainei.

Astfel, „Din motive de sănătate, pe care nu mai pot continua să le ignor, am luat o decizie dificilă pentru mine”, spune Kyrylo Shevchenko în scrisoarea de demisie, conform informațiilor preluate de bloomberg.com

Un nou guvernator ar putea fi numit rapid

În contextul politico-economic, plecarea lui Shevchenko din postul de guvernator al NBU,…

Citeste continuarea Aici

You might also like