Guvernul american va reduce datoriile acumulate de milioane de studenți

Miercuri 24 august 2022, președintele Joe Biden a declarat, că guvernul american va reduce datoriile acumulate de milioane de studenți, respectând astfel o promisiune pe care a făcut-o în campania din 2020 pentru Casa Albă.

Această măsură, ar putea crește sprijinul pentru colegii săi democrați la alegerile parlamentare din noiembrie, dar unii economiști se tem că ar putea alimenta inflația.

În anunţul său, preşedintele american Joe Biden spune că o ştergere parţială a uriaşei datorii, reprezentate de creditele studenţilor, este o decizie despre care a spus că este ‘responsabilă şi justă’, în faţa unei opoziţii republicane care îl acuză că alimentează inflaţia, relatează AFP.

Joe Biden șterge din datoriile studenților

Preşedintele democrat, care pune astfel în practică o promisiune de campanie, a dat asigurări că de această măsură „vor beneficia în primul rând toate familiile din clasa medie şi populară”.

În contextul socio-financiar, măsura, anunţată cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile de la mijloc de mandat, care sunt în mod tradiţional dificile pentru partidul prezidenţial, vizează persoanele…

Citeste continuarea Aici

You might also like