Guvernul României vrea mai multe femei în funcții de conducere

În prezent, Guvernul României vrea mai multe femei în funcții de conducere. În acest sens, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunțat că va pregăti modificarea unei ordonanțe de urgență (OUG) pentru a sprijini femeile.

În anunţul său, Gabriela Firea spune că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pregăteşte modificarea legislaţiei pentru ca 40% din funcţiile de conducere din companiile de stat să fie ocupate de femeile din România.

Astfel, „O să propun în scurt timp colegilor din Guvern modificarea Ordonanţei de Urgenţă 101/2011 (n.r.- 109/2011) privind guvernanţa corporativă, a întreprinderilor publice, astfel încât din cei cinci candidaţi, minimum două persoane să fie de genul feminin. Femeile au nevoie de această şansă, de recunoaşterea activităţii de implicare”, a scris Gabriela Firea pe contul său de Facebook.

Însă, în ciuda acestui fapt, coaliţia guvernamentală ignoră aplicarea actului normativ în vigoare, ce prevede desemnarea unor lideri pe o perioadă de patru ani, nu de şase luni, precum şi alte iniţiative legislative, prin care are loc diminuarea…

Citeste continuarea Aici

You might also like