În anul 2018 Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, urma să fie asasinat

În Franţa, Parchetul Național Antiterorism (PNAT) a cerut ca un număr de 12 persoane „asociate cu ultra-dreapta”, suspectate că au „pregătit un plan de acțiune violentă” împotriva lui Emmanuel Macron în luna noiembrie 2018, să fie trimise în fața tribunalului penal.

Din informaţiile unei surse apropiate anchetei, procurorul național antiterorism dorește ca cei 11 bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 22 și 62 de ani și care erau în contact prin intermediul unui grup numit „Barjols”, să fie judecați pentru asociere teroristă criminală, potrivit rechizitoriului final semnat la 18 august și consultat miercuri, 7 septembrie, de AFP.

Suspecții sunt simpatizanți ai extremei drepte

Concret, ancheta judiciară fusese deschisă la scurt timp după arestarea, la 6 noiembrie 2018, a mai multor susținători ai extremei drepte radicale. Investigațiile au dus apoi la punerea sub acuzare a 14 persoane în total, pentru asociere teroristă criminală, pedepsită cu închisoarea.

Însă, după aproape patru ani de anchetă, procuratura a cerut renunțarea la acuzații în cazul a doi dintre ei. Totodată, procurorii au cerut ca ceilalți…

Citeste continuarea Aici

You might also like