În Deltă, a crescut până la 4 ori mai mult pentru transportul pe apă

În România, oamenii din localitățile izolate din Delta Dunării riscă să fie și mai rupți de lume. Compania care operează cursele navale între Tulcea și porturile Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe are în plan să oprească transporturile de pasageri. Spune că nu-și mai permite să plătească pentru combustibil și dă vina pe Ministerul Transporturilor, care nu i-ar fi dat banii pentru subvenționarea călătoriilor. Oficialii de la București neagă, însă, această acuzație.

Compania care asigură transportul pe Dunăre la prețuri mai mici, subvenționate de Ministerul Transporturilor, spune că nu mai are bani de combustibil.

În opinia sa, Nicolae Chichi – director Navrom Delta Tulcea: „Datoria Ministerului față de compania noastră este în jur de 4 milioane 700 de lei astăzi, plus datoriile față de legile speciale, adică vorbim de diferența pentru transportul pensionarilor, legile speciale, cei care călătoresc cu noi. Și acolo e o datorie, nu foarte mare. Am ajuns în acestă situație pentru că nu mai avem carburant”.

De partea cealaltă, reprezentanții Ministerului Transporturilor afirmă că situația nu stă chiar așa.

Astfel, Alin…

Citeste continuarea Aici

You might also like