În Florida este atât de frig, încât iguanele înghețate cad din copaci

Coasta de est a Statelor Unite este afectată de o furtună de zăpadă. În Florida s-a făcut atât de frig, încât din copaci cad iguane îngheţate. Temperaturile din sudul tropical al statului au coborât până la aproximativ minus 4 grade Celsius, o temperatură neobişnuit de scăzută.

Astfel, localnicii s-au trezit că au curțile pline de iguane paralizate de frig. Serviciul Național de Meteorologie din Miami chiar a atenţionat publicul că din copaci vor cădea iguane.

„Iguanele au sânge rece. Ele se mişcă mai încet sau devin imobile când temperatura scade la 4-9 grade Celsius. Pot să cadă din copaci, dar nu sunt moarte”, a transmis serviciul pe Twitter.

În plus, temperaturile din sudul Floridei au atins o minimă de minus 3,9 grade Celsius duminică dimineaţă, conform NWS, iar temperaturile maxime de duminică erau prognozate să se menţină în jurul valorilor de 10-15 grade Celsius, conform Agerpres.

De asemenea, regiunea de nord-est a ţării a fost lovită sâmbătă de o furtună de iarnă mortală, care a determinat mai multe state să declare situaţie de urgenţă şi a condus la anularea a peste 1.400 de zboruri.

Totodată, zoologul…

Citeste continuarea Aici

You might also like