În Italia, extrema dreaptă este pe cale să câștige alegerile

Din informaţiile sondajului Consorzio Opinio Italia pentru Rai, reiese că coaliția de dreapta din Italia a obținut între 41-45% din voturi, iar alianța de stânga 25-29%. Acest lucru ar oferi dreptei o majoritate în ambele camere. Coaliția dreptei italiene are în acest moment cifrele necesare pentru a guverna în următorii cinci ani sub conducerea Giorgiei Meloni,. Dar există provocări clare în cadrul coaliției sale: colegii ei, Matteo Salvini (în prezent judecat pentru presupuse răpiri de migranți) și fostul premier italian cu scandaluri, Silvio Berlusconi, vin la pachet cu complicații.

Concret, liderul extremei drepte, Giorgia Meloni, a obținut victoria în alegerile din Italia și este pe cale să devină prima femeie prim-ministru al țării.

Astfel, este de așteptat ca Giorgia Meloni să formeze cel mai de dreapta guvern din Italia de după cel de-al Doilea Război Mondial.

În contextul politico-social, acest lucru va alarma o mare parte din Europa, deoarece Italia este a treia cea mai mare economie a UE.

Cu toate acestea, vorbind după vot, Giorgia Meloni a declarat că partidul său, Frații din Italia, va „guverna pentru toată lumea” și nu…

Citeste continuarea Aici

You might also like