În japonia s-a înregistrat cea mai caniculară zi din ultimii 150 de ani

În Japonia s-a înregistrat un record de 40,2 grade Celsius, fiind cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în iunie în această țară, care se confruntă cu cel mai agresiv val de căldură din ultimii 150 de ani, scrie BBC.

în această ţară de când au început măsurătorile din anul 2875 şi până acum, a fost cea mai fierbinte zi din Japonia. Meteorologii au avertizat că valul de căldură va continua și în zilele următoare.

În oraşul Tokyo s-au înregistrat temperaturi de peste 35 de grade miercuri pentru a cincea zi consecutiv, marcând cea mai caniculară perioadă de la începutul înregistrărilor meteo şi până în prezent.

Iar orașul Isesaki, la nord-vest de capitală, a înregistrat un record de 40,2 C – cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în iunie pentru Japonia.

În ultima perioadă, valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense și de mai lungă durată din cauza schimbărilor climatice. Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce semnificativ emisiile.

Citeste continuarea Aici

You might also like