În Republica Haiti ordinea publică a fost sabotată de protestatarii care cer demisia premierului haitian Ariel Henry

Recent, criza din Haiti devine tot mai critică pe zi ce trece după ce bandele înarmate au reușit să blocheze aproape integral aprovizionarea cu alimente și combustibil. Localnicii care nu mai dispun de mâncare și apă au început să se lupte cu polițiștii și să jefuiască puncte strategice, a relatat BBC.

Mai multe depozite administrate de către organizațiile de caritate au fost jefuite

În prezent, situația din Haiti a escaladat după asasinarea, în luna iulie a anului trecut, a președintelui Jovenel Moïse de către mercenari. Bandele au preluat controlul asupra autostrăzilor cheie și asupra Varreux, care este cel mai mare terminal de combustibil din Haiti. În acestui eveniment, livrările de alimente și combustibil au fost suspendate, ceea ce a afectat economia și comunitățile de pe insulă.

De asemenea, mai multe depozite administrate de către organizațiile de caritate au fost jefuite, ceea ce a a dus la penuria de alimente și apă potabilă. Apa potabilă a devenit din ce în ce mai greu de găsit, iar cazurile de holeră s-au majorat. Marți, 11 octombrie,  Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că în Haiti s-au…

Citeste continuarea Aici

You might also like